Dünya Da Ve Ülkemizde Enerji Bölgeleri Nerelerdir?

Enerji kaynakları

Enerji insanlık için önemlidir dünya da ve ülkemizde enerji bölgeleri nerelerdir?

İnsanlık tarihinin var olduğu günden beri doğa ve doğanın insanlara sunduğu imkanları aktif şekilde kullanıyorlar hatta öyle ki bitmek tükenmek üzere olan kaynakların bile alternatifleri ortaya çıkmaya başladı. Bu kaynaklara başlangıçta dünya bazında ele alıp hangi bölge hangi kaynağı kullanıyor şeklinde incelemek gerek.

 Amerika ve kullandığı enerji kaynakları

Biliyoruz ki tarihi çok da eskilere gitmez amer ikanın yüz ölçümü olarak bilindiği üzere dünyanın en büyük 4. ülkesidir 50 eyaletten oluşan bir federal cumhuriyet olma özelliğini göstermektedir.

 Doğal kaynakları peki nelerdir;

Yer altı kaynakları bakımından en zengin ülkeler arasında yer almaktadır. Kömür, petrol bakır, demir, doğalgaz, uranyum, boksit gibi daha eklenebilecek çokça kaynağa sahiptir. Ülke enerjisini yani elektrik enerjisinin çoğunu nükleer ve hidroelektrik den sağlamaktadır.

 Avrupa ve kullandığı enerji kaynakları

Avrupa birçok ülkeyi bünyesinde bulunduran genişçe bir alandır bu alan da ülkelere tek tek ele almak yerine bir bütün olarak incelemek gerekir. Sanayi özellikle otomotiv sanayisiyle kendisinden hayli söz ettirmeyi başarmıştır.

Avrupa’nın doğal kaynakları nelerdir;

Doğal kaynaklar bakımından doğal kaynakları az olan bir ülkedir fakat madem bakımından zengindir değerlendirmeyi başarmıştır.

Demir, kobalt, volfram, vanadyum, nikel, krom, magnezyum rezervleri oldukça fazladır elektrik üretiminde ise nükleer enerjiden yardım alınmıştır.

 Türkiye ve kullandığı enerji kaynakları

Türkiye sahip olduğu madenlerle hemen hemen bütün ülkelerin dikkatini çeker bir haldedir, her bölgesinden o bölgeye ait farklı madenler çıkar fakat maden bakımından en verimli bölgesi doğu Anadolu bölgesidir.

İhraç ederek kazanç sağladığımız madenlerde vardır bu madenler;

Krom, bakır, demir, magnezyum, bor, cıva, zımpara taşı gibi.

Bunun yanında taş kömür linyit ve petrolde çıkarılmaktadır. ve bu madenler enerji kaynaklarında kullanılmaktadır şuanda aktif bir nükleer santralimiz yoktur.