Göz Şekillerine Göre Eyeliner Çekme

Göz Şekillerine Göre Eyeliner Çekme

Makyajın önemli unsurlarında biri olan göz makyajı pek çok kadın için özeldir. Bu durumda göz şekillerine göre eyeliner çekme oldukça önemlidir. Çünkü yanlış çekilen bir eyeliner gözlerin tüm büyüsünü ortadan kaldırabilir.

 Monolid Göz Yapısı

Monolid gözler, göz kapağının dışarı doğru olduğu, kaş kemiğinin belli olmadığı göz yapısıdır. Monolid gözler küçük olduğu için genellikle makyaj hileleri ile büyütülmeye çalışılır. Ancak uzmanlar bu göz yapısına sahip olanlar için koyu renkte olan eyeliner öneriyorlar. Kirpik diplerini koyu gösterecek kadar sürülen eyeliner yeterli oluyor. Dipten başlayarak göz kapağının üstüne doğru çekilmesi daha hoş bir görünüm yaratıyor.

 Birbirine Uzak Gözler

İki göz pınarı arasında bulunan mesafenin, bir göz çapında daha geniş olduğu göz yapısıdır. Bu göz yapısına sahip olanlar için ama eyeliner çekerek göz pınarlarını birbirlerine yakınlaştırmaktır. O bölgede bulunan kirpiklere bol maskara sürmek de diğer bir çözümdür.

Birbirine Yakın Gözler

Uzak gözlerin tam tersi olan bu göz yapısı ise iki göz pınarı arasında olan mesafenin dar olması durumudur. Göz pınarına açık tonlarda far kullanmak gözleri birbirinden daha uzak gösteriyor. İnce bir çizgi şeklinde eyeliner kullanımı öneriliyor.Göz Şekillerine Göre Eyeliner Çekme

Düşük Göz Kapaklı Gözler

Monolid göz yapısına da benzeyen bu gözlerde önemli olan kirpik diplerine ince bir çizgi halinde sürülecek olan eyeliner göz kapaklarını daha yukarıda gösteriyor. Ucu yukarıya doğru çizilen eyeliner da gözleri kalkmış bir şekilde gösteriyor. Bu göz yapısına sahip olanlar için eyerlilerin, yukarıya doğru dağıtılıp gölgelendirme yapılarak kullanılması öneriliyor.

Badem Göz Yapısına Göre Eyeliner

Bütün eyeliner çekme tekniklerinin iyi durduğu göz tipi olarak biliniyor. Badem gözler için eyeliner kedigözü makyajı tarzında çekilmesi öneriliyor.

Sarkık Göz Kapağı Yapısı

Bu şekilde bir göz kapağı olanlar için alt kirpik ucundan başlayarak üste doğru çizgi çekilmesi en hoş görüntüyü sağlıyor.