Kendi Karekodumuzu Oluşturabilir Miyiz?

Gelişen teknoloji ile birlikte az alana sahip olup en fazla materyal sağlayan uygulamaların tercih edilmesinde gözle görülür bir artış söz konusudur. Son zamanlarda satın aldığımız her tür ürün dahil olmak üzere; okuduğumuz kitaplarda, dergilerde, sinema gişelerinde ve daha sayamayacağımız birçok alanda karekod sistemi ile karşılaşmaktayız. Android telefonlarımıza indireceğimiz bir karekod okuyucu uygulaması ile bütün bu karekodları rahatça okutarak nerede olursak olalım bilgiye hızlı erişim sağlayabilmekteyiz.

 

Kendi karekodumuzu oluşturabilir miyiz?

Karekod oluşturma çeşitli yardımcı sitelerin hızla artmasıyla sanıldığı gibi zor bir çalışma olmaktan çıkmıştır. Herkes kendi oluşturduğu siteyi ya da videolarını karekod sistemi ile insanlara aktarabilir.

 

Nasıl Yapılır?

Karekod yapmak için ilk yapmamız gereken şey kişisel bilgisayarımızdan google üzerinden karekod ya da qrkod kelimelerini yazarak karekodu oluşturacağımız siteyi bulmaktır. Bu site tahmin edeceğiniz gibi yaptığımız aramada listenin en üst basamağında yer almaktadır ve diğer uygulamalara göre kullanışlı ve basittir. Listenin en üstündeki sitemize tıkladıktan sonra bizden içerik eklememizi isteyen bir ekranla karşılaşırız. Bu ekranda yapmamız gereken web sitesi ekle seçeneğini kullanarak içerik ekle karesinin içerisine linkimizi kopyalamaktır. Linkimizi kopyaladıktan sonra aşağıdaki seçeneklerden statik seçeneğini seçer isek bir daha karekodumuz üzerinde değişikliğe gidemeyiz ama dinamik seçeneğini kullanırsak bir süre sonra eğer istersek üzerinde oynama yapma imkanımız olur. Dinamik ve statik arasında seçimimizi yaptıktan sonra karekod oluştur seçeneğini seçtiğimizde görselimizi karekoda dönüştürmüş oluyoruz. Oluşan karekodu yazıcıdan çıkartarak istediğimiz noktalara yapıştırabiliriz.