Niçin İnsanlar Artık İnternetsiz Yapamaz Durumdadır?

Niçin İnsanlar Artık İnternetsiz Yapamaz Durumdadır?

Günümüzde internet insan hayatını oldukça kolaylaştırıyor. Gitgide herkesi etkisi altına alıyor ve aynı zamanda da yavaş yavaş insanlar kendilerini internet sitelerinde kaybediyorlar. İnternet, insan topluluğuna ilk zamanlar çok cazip ve değişik gelse de zaman geçtikçe internetin onları bir küre misali hapsettiğini fark ettikten sonra uzaklaşıyor.

Tabii bunlar bir kısmı, bir de internetin esiri haline gelmiş ve bundan kurtulamayan insanlar var. Maalesef ülkemizde bu sayı her geçen gün oldukça çoğalıyor. İnternet yüzünden hastalığa yakalanan birçok insan, yavaş yavaş kafasının içerisindeki sesle mücadele edemeyip soluğu psikologlarda almaya başlıyor.

 İNSANLARIN İNTERNETİ KULLANMA SEBEBİ

İnsanların interneti kullanma amaçlarından birisiyse gerçek hayattaki bencilliğini sanallaştırmak için kullanmasıdır. Geçen dönemler arasında bilim adamlarının fark ettiği bir sebep hakkında teoriler dönüp dolaşıyor, bunlardan bazıları; ilgi göremeyen ve çoğu içine kapanık insanların veya güven sorunu yaşayan çoğu kişinin bu yolla yüzünü, sesini dahi duymadığı insanlardan çare beklemesidir.

 NİÇİN İNSANLAR ARTIK İNTERNETSİZ YAPAMAZ DURUMDADIR?

İnsanların internetsiz yapamamasının sebeplerinden birisi de şudur; onlara iyi geldiğini düşünürler. Gerçek hayatta yaşayamadıkları çoğu şeyi hayal güçlerini kullanarak yaşamasına da yardımcı olduğu için, insanlar kendilerini kaptırır. Psikologlar küçük yaşlardan başlayarak günümüzün her anında olan internetin, yavaş yavaş insanlığı bitireceği yönünde de yorumluyor.

Bunun yanı sıra, internetin yararları olduğu da söyleniyor. Doğru bir şekilde kullanıldığı zaman çok yararlı ve gerçekten eğlenceli bir hal aldığı hakkında yorumlarda oldukça çoktur.

 GÜNÜMÜZDE NEDEN KOMŞULUK KALMADI?

Komşuluğun kalmama sebeplerinden birisi de internet. İnsanlar sosyalleşmeyi artık ‘Sosyal Medya’ hesaplarından yaptığı için eski dönemlerde ki gibi meşhur olan ‘kapı’ konuşmalarını yapamıyor. Çeşitli sitelerden iletişim kurarak, konuşmayı tercih ediyorlar. Kimi insanlar isteyerek tutuluyor, kimiyse istemeden kendini kaybediyor internette.

Bir yorum

  • Namık

    çevremde o kadar insan var ki bu durum insanları etkisi altına almış. İnternetsiz ve şarsız dolaşan insanlar sanki can suyunun çekildiğini hissediyor bu konuya anlam veremiyorum Avrupalı üretiyor bizlerde dibine kadar kullanıyoruz.