Perakende Sektöründe Etiket Çözümleri

            Bilindiği üzere perakende sektörü ticari faaliyetler açısından oldukça hareketli geçen bir alandır. Özellikle enflasyon ve diğer nedenlerden ötürü fiyat değişimlerinin en sık yaşandığı sektör olan perakende sektöründe güncel fiyatların en doğru biçimde tüketiciye yansıtılması büyük önem taşımaktadır.

PERAKENDE SEKTÖRÜNDE ETİKET ÇÖZÜMLERİ

            Marketlerde satın aldığınız her ürünün üzerinde o ürüne ait fiyat ve kullanım tarihlerini belirten bilgi etiketlerinin yer alması kanunen zaruridir. Perakende işletmeleri söz konusu bilgilerin tüketicilere ulaştırılması için bu alanda özel olarak üretilmiş etiket çözümlerini tercih etmektedirler. Söz konusu etiket türleri eko ve lamine olmak üzere iki türden oluşmaktadır.

EKO ETİKET

            Ekonomik bir seçim olan eko termal etiket türleri özellikle yoğun müşteri potansiyeline sahip perakende işletmeleri tarafından tercih edilmektedir. Diğer etiket türüne göre oldukça ekonomik bir fiyat avantajına sahip olan bu etiket türü gıda satışı yapan marketlerde yoğun bir biçimde kullanılmaktadır.

LAMİNE ETİKET

            Eko etikete göre daha uzun ömürlü olması ile dikkat çeken lamine termal etiketin diğer bir avantajı ise muhafaza koşulları açısından daha geniş opsiyonlara sahip olmasıdır. Örnek vermek gerekirse; eko etiketler güneş ışığı karşısında okunabilirliklerini kısa süre içerisinde kaybederlerken lamine etiketler çok daha uzun sürelerle dayanıklılık sergilemektedirler.

YASAL BOYUTU

            Perakende ürünlerin termal etiketler kullanılarak satılması yukarıda da belirttiğimiz üzere yasal olarak zorunludur. Bu zorunluluğa aykırı hareket eden işletmelere çeşitli cezai müeyyideler uygulanmaktadır.