Binance Hakkında – 2024



Gelecek dönemlerde daha rahat etmek ve daha iyi şartlarda yaşayabilmek için yatırım yapmak çok önemlidir. Fakat günümüzde yatırım daha farklı yollardan yapılmakta ve her şey internet üzerinden sağlanmaktadır. Yatırım işlemleri de artık internet üzerinden yapılır. Bu anlamda Binance’nin adı çok sık duyulmaktadır.

Biance Nedir?

Binance’nin tanımı çeşitli kripto para birimlerinin ticareti amacı ile platform sağlayan kripto para borsası olmaktadır. İşlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’nin ismi son yıllarda sıklıkla duyulmaktadır. 

Kuruluş Tarihi 

Binance‘nin popüler yatırım araçlarından olan kripto para yatırım imkanı sağlayan borsa şirketi olarak bilinmektedir. Günümüzde her işin web üzerinden halledildiği için kripto para yatırımı da web üzerinden, borsa ve e-ticaret şirketleri aracılığı ile gerçekleşmektedir.  Dijital para platformu olan Binance’nin kuruluş tarihi 2017 olmaktadır.

Kimin?

Binance’nin kim tarafından kurulduğu ve kimin olduğu sıklıkla araştırılan konulardan birisidir. Binance’nin kurucusu ve sahibi Changpeng Zhao olmaktadır.

Nerede Kuruldu?

Binance’nin nerede kurulduğu hakkında yapılan araştırmalarda pek çok bilgi ortaya çıkmıştır. Çünkü Çin merkezli kurulmuş olan Binance’nin daha sonra Japonya’ya taşındığı bilinmektedir. Bunun sebebi artan kripto para şartlarından olmaktadır. Japonya’ya taşınmış olan binance daha sonra da Malta’ya taşınmıştır. 

Kim Kurdu?

Binance’nin sahibi ve kurucusu aynı kişi olmaktadır. Bu nedenle Binance’nin kurucusu Changpang Zhao olmaktadır.

İşlem Hacmi Nedir?

Bir paranın ne kadar sıklıkla el değiştirdiğini ve ne kadar popüler olduğunu görmemizi sağlayan şeye işlem hacmi adı verilmektedir. Kripto para işlem hacmi kripto para alım satım işlemlerinde belirli bir dönemdeki değerlerin toplamına denilmektedir. İşlem hacmi son günlük, 24 saatlik, aylık, yıllık veya daha uzun dönem için hesaplanabilir. 

Bir coin için işlem hacminin yüksek olması coin’in kripto para topluluğunun geniş bir kitle tarafından benimsendiği ve kullanıldığı manasına gelmektedir. İşlem hacminin yüksek olduğu menkul kıymetler likit işlemlerinde isimlendirilmektedir. 

Üye Sayısı Nedir?

Kurulduğu zamandan sonra ilk üç ayda üye sayısı 5 milyona ulaşmıştır. Binance’nin hızlı büyümesinden sonra üye alımı durdurulmuş ve 19 Mart 2021 tarihinde üye sayısı 110 milyonu geçmiştir. Bu artış sürekli devam etmiştir. Günümüzde ise bu sayı 135 milyondan fazla olduğu söylenmektedir.

Binance’de Nasıl Hesap Açılır?

Günümüzde pek çok kişi Binance’nin hesap açma işlemlerini merak etmektedir. Bu işlemler şu şekilde gerçekleşmektedir:

– İlk olarak uygulamada kaydol seçeneğine tıklanması gerekir. 
– Hesap için kullanılacak e-posta ile şifre ve var ise Referans Kimliği girilmelidir. 
– Daha sonra güvenlik doğrulama bulmacası tamamlanarak kaydırıcı sürüklenmelidir.
– E-posta adresine gelen doğrulama kodu 10 dakika içerisinde girilmelidir. 
– Bu işlemlerin ardından üyelik işlemleri tamamlanmış olur. 

Binance’a Nasıl Para Yatırılır?

Binance’ye para yatırmak için yapılması gereken ilk şey kayıt olma işlemlerinin gerçekleştirilmesidir. Kayıt işleminden sonra şu adımlar takip edilmelidir:

– Para yatırma işlemlerinden önce BinanceTR’nin indirilmesi gerekir.
– Daha sonra cüzdandan TRY seçilmelidir.
– Ardından ekranda yer alan yatırma butonuna tıklanmalıdır.
– Transfer için banka seçilmeli, banka hesap bilgileri ve IBAN numarası girilmelidir.
– Bu işlemlerin ardından para yatırma işlemi gerçekleşecektir.

Binance Güvenilir mi?

Merak edilen sorulardan birisi de güvenilir mi sorusudur. Binance’nin verilerine bakıldığı zaman pek çok üyesi olduğu söylenebilir. Ayrıca kesintisiz şekilde kripto para ticaretine izin verdiği için güvenilir olduğu da söylenebilir.