Blw’ye Nasıl Başlanır?

Blw'ye Nasıl Başlanır?

Bebeklerde tıpkı diğer canlılar gibi doğdukları andan itibaren karınlarını doyurma içgüdüsüne sahiptir. Bu durum meme süreciyle başlar ve ek gıdaya geçiş dönemiyle devam etmektedir. Bebeklerin ek gıdaya geçiş yöntemidir. 6 ila 8 ay arasında başlanır. Bu yöntem bebeğin 1 yaşını doldurana kadar temel besinin anne sütü olduğunu savunur. Son zamanlarda uygulanan bu yöntem zamanla sütten kesilmesini ve kendi yiyebilme işlemini gerçekleştirme durumudur. Bu yönteme başlamak için bebeğin dik oturması önemlidir.

BLW YÖNTEMİ

Blw yöntemini uygulamak için öncelikle bebeği besinler ile tanıştırmak gerekir. Bu süre 3 Blw'ye Nasıl Başlanır?gündür. İlk verilecek gıda 3 gün boyunca arka arkaya verilmez. Verildiği takdirde bebeğin dışkısı takip edilerek besine karşı alerjik reaksiyon gösterip göstermediği anlaşılır. Sulu kaka, kabızlık, normalden daha katı veya sıvı bir kaka ise o besine alerjisi olduğu durumuna kanaat getirilebilir. Ancak ağızdan fark edilmesi daha kolaydır. Çeşitli yara ve kızarıklıklar oluşabilir. Bu yöntem, bebeği kontrol etmeyi ve bebeğin besine tepkilerini ölçmeyi sağlar. Bebeğin el ve çiğneme becerisini geliştirir ve en önemlisi ihtiyacı kadar besin tüketirler. Besinlerin yapısını, dokusunu, sıcak-soğuk ilişkilerini öğrenir. Kaşıkla yemek kötü bir şey değildir. Kaşıkla hızlı ve normal yiyeceklerinden fazla yerler. Ancak kaşıksız yemek bebeğin besinleri keşfetmesine, lapa gibi besinleri çiğnemeden yutmasını öğretir. Bu yöntemle beslenme alışkanlığı kazanmış bebek kimsenin ihtiyacı olmadan besinleri tüketir.

VERİLECEK BESİNLER

İlk 6 ayda verilmesi uygun besinler yumurta, havuç, brokoli, patates, kabak, elma, peynir, yoğurt gibi hafif besinlerdir. 7. ayda baharatlar da verilebilir. Nane ve kimyon sindirimi rahatlatır. En önemli konu bebeğe sadece mevsime uygun besinler verilmesi gerekir. Mevsimi uygun olmayan, dondurulmuş besinler kesinlikle verilmemelidir. Verilmesi durumunda sağlık açısından kötü durumlar doğurabilir.