Çocuklar En Çok Hangi Oyunu Oynamaktadır?

Çocuklar En Çok Hangi Oyunu Oynamaktadır?

En çok oynanan oyunlar ve yaş ortalaması

Günümüzde en çok oynanan oyunlar arasında ilk sıralarda League of Legends ve Counter Strike Global Offensive oyunları yer almaktadır. Genel olarak League of Legends oyuncularının yaş ortalaması 13 ile 21 arasındadır. Counter Strike Global Offensive veya diğer sürümleri için genel olarak yaş ortalaması 15 ile 29 arasındadır.

Çocuklar En Çok Hangi Oyunu Oynamaktadır?

Bu oyunların içeriği nelerdir?

League of Legends bir MOBA oyunudur. Strateji ağırlıklı bir oyundur. Oyun içerisinde sizin seçiminize sunulan 120’den fazla şampiyonlardan birisini seçip, oyuna giriş yaparsınız. Oyun başladığında ise size ait bir seviye, yetenekler ve büyüler bulunmaktadır. Her bir yeteneğin ve büyünün belli bir bekleme süresi vardır. Strateji burada devreye giriyor. Oyuncuların nerede, ne zaman ve hangi yeteneği kullanması durumunda rakip şampiyonları alt etmesi gerekir. Bunun sayesinde belli bir miktar altın kazanır. Başlangıç platformuna her dönüldüğünde yeni bir eşya satın alınabilir. Bu eşyalar seçtiğiniz şampiyonunun daha güçlü olmasını sağlar ve bu sayede rakiplerinizden üstün olabilirsiniz.

Counter Strike Global Offensive ise FPS yani silahlı çatışma tarzı bir oyundur. Oyunda Terörist ve Anti-Terörist olmak üzere iki ayrı takım bulunur. Genel olarak teröristlerin belirli olan A ve B bölgelerinden birine bomba kurması gerekir. Anti-Teröristler ise bu bombanın şifresini çözmek için uğraşırlar. Anti-Teröristlerin oyunu kazanabilmesi için bombayı imha etmesi veya rakip takımdaki beş teröristi öldürmesi gerekir. Teröristler için ise kurdukları bombayı 30 saniye boyunca koruması ve patlatması ya da rakip takımdaki beş anti-teröristi de öldürmesi gerekir.

Oyunlar çocuklar için uygun mudur?

Bu oyunlar şiddet ve kan içerdiği için küçük yaştaki çocukların oynaması elbette doğru değildir. Küçük yaştaki çocukların bu oyunları oynaması sakıncalıdır.