Salon Perde Modelleri

Salonlarımız evimizi gösteren, evimize gelen eş dost ve akrabaya hatta kendimize hoş gözükmesini istediğimiz, evimizin en göze çarpan bölümüdür. Gerek içindeki mobilyalarıyla gerek döşemesiyle gerekse perdeleriyle evin kalitesini ve güzelliğini ön plana çıkarır. Bu yüzden salonumuza içindeki mobilyaları seçerken yapacağımız gibi perde seçimi yaparken de uygun ve doğru modeli seçmeliyiz. Bu seçim yapılırken aşağıdaki aşamalara dikkat edilmelidir.

Moda

Perdemizin modelini seçerken son dönemlerin trendine uygun olması önemlidir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi salonumuz evimizin şıklığını göstereceği için modaya uygun renkli ve göz alıcı, dikkat çekici modeller kullanılmalıdır.

Uyum

Perde modelimiz salonumuzdaki mobilyalara ve renklerine uyumlu olmalıdır. Odaya giren ışık miktarı evde kullanılan ısıtma sistemi ve evdeki genel mobilya düzeni perdemizin modelini seçerken bizi etkileyecek unsurlardır. Genelde mevsimsel olarak veya dönemsel olarak kullanılacak perdeler, kullanılacakları zamana uygun seçilmelidir. Yazları canlı ve renkli tonlar salon ve ev sahibinin içini açabilecekken koyu renkler evimizin yazın canlılığını yansıtmasına engel olacaktır. Baharda çiçek tonları kullanılabileceği gibi sonbaharda kahverengi ve sarı tonlarına ağırlık verilebilir ve bununla beraber kışın kırmızı ve beyaz tonları ortama uyum sağlayan tonlardır.

Salonumuz için kullanacağımız perde modeli çeşitleri çok sayıda olabilir fakat perdemiz için Fransız gipür tül perde üzerine farklı renk ve desenlerde seçilebilecek fon perdeler en doğru seçim olacaktır. Gündüz içeri giren güneşi engellemek ve gece içerinin görünmesine engel olmak için kullanabileceğimiz üçüncü kat perdeyi sade ve uygun model arayan kişiler için güneşlik, daha lüks ve dekorasyon düşkünleri için desenli ve boncuklu zebra perde veya elit bir model dilimli stor olarak seçebilirler.

Maliyet

Perdemizin modeli seçilirken maliyet unsuruna da dikkat etmeliyiz. Aksi takdirde beklenmedik sürprizlerle karşılaşabiliriz. Dikkat etmemiz gereken güzelliği ön planda olan uygun maliyetli modelleri seçmek olmalıdır.